Keszthelyi Kórház

Gyermekosztály

CSECSEMŐ- ÉS GYERMEKGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY

Az osztály a kórház “C” épületének II. emeletén helyezkedik el.

Elérhetőségeink:
Főorvosi szoba: 83/311-060/1605 m.
Főnővéri szoba: 83/311-060/1609 m.
Nővérpult: 83/311-060/1610 m.
Szakambulancia: 83/311-060/1604 m.
Tornaterem: 83/311-060/1607 m.

Ágyszám: 15 ágy – csecsemő és gyermek ágyak vegyes elrendezésbenA csecsemő- és gyermekrészleg a 0-18 év közötti betegek ellátását biztosítja. Részlegünk 15 aktív ágyon működik, 7 kórterem áll rendelkezésünkre.

Minden kórteremhez színes TV, fürdőszoba és külön WC tartozik. 14 év alatti gyermekek esetén jellemzően lehetőségünk van az osztályra felvett beteg mellé egy hozzátartozóját kísérőként felvenni. Ilyenkor a szülőt minden esetben a gyermekkel egy kórteremben helyezzük el, lehetőség szerint biztosítva a fekhelyet (amennyiben a beteglétszám engedi) és a napi háromszori étkezést. Külön ebédlő, egyben társalkodó és játszószoba is van, ahol a szülők és gyermekek részére TV-t és játékokat biztosítottunk.Kórházunk területi ellátási körzetében 61 982 lakos van, a lakosság 15-20 %-át a 0-18 év közötti korosztály teszi ki, tehát kb. 10 000-12 000 gyermek ellátásáért felelünk.Keszthely kedvező földrajzi elhelyezésének köszönhetően a város és környéke a belföldi és külföldi turisták számára egyaránt vonzó turisztikai látványosság. Osztályunk és osztályos ambulanciánk a beutalási rendnek megfelelően a területen kívüli belföldi és külföldi betegeket is ellátja. Ennek köszönhetően a gyermek járó- és fekvőbeteg forgalom egész évben kiegyenlített. Csecsemő-és Gyermekosztályunk vegyes profilú osztály, a belgyógyászati betegségek mellett az akut sebészeti, traumatológiai és mérgezéses eseteket is ellátjuk szubintenzív szinten.Az osztályon 3 szakorvos dolgozik, az ügyeleti ellátásban házi gyermekorvosok is segítenek. Az osztály a minimumfeltételekben előírt műszaki felszereltségnek eleget tesz. Amennyiben a beteg gyermek állapota magasabb szintű ellátást igényel, úgy a progresszív betegellátás irányelvei alapján a Zala Megyei Kórház csecsemő-és gyermekosztályára irányítjuk.A szülészeti osztályon található az újszülött részleg is, melyet az osztály szakorvosai látnak el.Kórtermek:Egy 6 ágyas, és több 2-3 ágyas kórterem, minden kórteremhez színes TV,  fürdő + WC.

Szakambulancia:

Csecsemő és gyermek szakambulancia, melynek keretein belül elérhetőek a csecsemő-gyermekgyógyászati, neonatológiai és fizioterápiás szakvizsgálatok. Az ambuláns gyermekrehabilitációs munkában gyógytornász, fizikoterápiás szakasszisztens, konduktor és pszichológus is részt vesz. Jól felszerelt tornaterem, fizioterápiás készülékek és fejlesztő eszközök rendelkezésünkre állnak.A kisgyermekek vérvétele a szakambulancián történik.Gyermekpulmonológiai szakrendelés kedden délelőtt a Tüdőgondozó helységében zajlik, előzetes időpont-egyeztetés és háziorvosi beutaló szükséges.

Sószoba:

Háziorvos, gyermekszakorvos, gyermekpulmonológus javaslata alapján térítésmentesen igénybe vehető.

Orvosok: 
Dr. Mischl Olga – osztályvezető főorvos, gyermekgyógyász szakorvos

Dr. Tótok Mária – gyermekgyógyász, pulmonológus szakorvos

Dr. Szelestei Gábor adjunktus – gyermekgyógyász, fizioterápiás szakorvos

Ápolás vezető: 
Bakacsi Jánosné – főnővér

Munkatársak:

Kiss Judit – pszichológus
Penteliné Horváth Tímea – fizikoterápiás szakasszisztens
Újváriné Dancs Gyöngyi – konduktor
Varnava Krisztina – gyógytornász