Koronavírus lakossági tájékoztató

Koronavírus lakossági tájékoztató

Tisztelt Lakosság!

 

Tekintettel a koronavírus (COVID-19) okozta egészségügyi helyzetre a Keszthelyi Kórház következőkről tájékoztatja a lakosságot:

2020.március 16-tól a programozott, nem sürgős, elektív esetek, beavatkozások, műtétek elvégzését határozatlan ideig felfüggesztjük.

Az elrendelt látogatási tilalom határozatlan ideig továbbra is fennáll, az alapvető betegjogok korlátozása nélkül.

A járóbeteg szakrendelések áttekintik az előjegyzett betegek számát, megjelenésének rendjét, elkerülve ezzel azt, hogy a váróban túlzsúfoltság alakuljon ki. Természetesen sürgős és halaszthatatlan esetben felkereshetők a szakrendelések.

Tájékoztatni szeretnénk a lakosságot, hogy 2020. március 16-tól a diabetológiai szakrendelések működése határozatlan ideig felfüggesztésre kerül.

Amennyiben enyhék és nem súlyosak, életkilátásaikat befolyásolók a panaszaik, az SBO gördülékeny működése érdekében kérjük, sürgős esetben először a háziorvossal, ügyeleti időben pedig a háziorvosi ügyelettel vegyék fel a kapcsolatot. Amennyiben lázzal járó, felső légúti hurutos panaszt észlel magán, abban az esetben kérjük, a kapcsolatfelvétel először telefonon történjen (háziorvos, háziorvosi ügyelet).

Mivel a COVID-19 vírus lappangási ideje hosszú az orvos-beteg találkozások kockázatokat jelentenek kórházi dolgozókra és betegekre egyaránt, aki teheti és az egészségi állapota sürgősen nem indokolja ne menjen közösségbe, mosson kezet.

Mindezeket az intézkedéseket a járvány terjedésének lelassítására, a betegek-dolgozók érdekében hoztuk meg.

 

Kérem szíves együttműködésüket.

Lakossági tájékoztató