Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése

Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése

Megkezdődik a Keszthelyi Kórház rehabilitációs osztályának átalakítása

 

 

A Keszthelyi Kórház 242 ágyából 108 ágyon folytatnak aktív ellátást.

Az Intézményben 134 krónikus ágyon krónikus és rehabilitációs ellátást végeznek. A jelenleg leromlott állapotú „A” épülettömb két szintjének teljes felújítása után az 50 ágyon kialakításra kerülő rehabilitációs osztály a meglévő neuromuszkuloszkeletális rehabilitációs profil kiszélesítését teszi a jövőben lehetővé.

 

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében megvalósuló beruházást a Nyugat-Dunántúlon található kórházak konzorciumban valósítják meg. A projekt keretében megvalósul a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Nyugat-dunántúli régió egészségügyi intézményeiben. A teljes bekerülési költség mintegy 1,9 milliárd forint, mely önerő nélküli beruházásra ad lehetőséget a konzorciumban résztvevő kórházaknak. A konzorcium vezetője a győri székhelyű Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, a pályázati projektmenedzsment feladatok ellátására a pályázat benyújtásában is közreműködő MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. kapott megbízást.

A nyilvánossággal kapcsolatos tájékoztatást és a rendezényszervezést az EUROPA NOVA Nonprofit Információs Szolgáltató és Médiafejlesztő Kft. végzi. A Keszthelyi Kórházban 242.525.420.- forint értékű fejlesztés valósul meg a támogatás keretében.

 

A rehabilitációs osztály az „A” épület I. és II. emeletén kerül elhelyezésre a megfelelő számú és minőségű kórtermek, valamint az egyéb rehabilitációhoz szükséges helyiségek kialakításával. A két emeleten történő elhelyezéssel biztosíthatóvá válik az 50 ágy elhelyezése, a jelenleg szünetelő 10 ágy is a betegellátást szolgálná, valamint megtörténik az egyes betegcsoportok elkülönítése. A pályázati forrásból teljes körű felújítás valósul meg. Az építési beruházás során az épület fejlesztésével érintett részein a projektarányos akadálymentesítés feltételei teljesülnek.

 

banner2

 

 

 

Kapcsolat:

Név: Szíjj Ákos, műszaki osztályvezető – projekt menedzser

Telefon: 83/311-060 (2200. mellék)

e-mail: muszakiov@vk-keszthely.hu